قاصدک

قاصدک

اخبار و اطلاع رسانی و تحلیل
قاصدک

قاصدک

اخبار و اطلاع رسانی و تحلیل

اولین انفجار متراکم کهکشانی

علم و فناوری جهان؛
اولین انفجار متراکم کهکشانی
تیمی بین‌المللی از منجمان به رهبری «دکتر جیمز گیچ» از دانشگاه هرتفوردشایر، برای نخستین بار مرحله انفجار گاز در تکامل کهکشانی را آشکارسازی کرد‌ه‌اند.

به گزارش سرویس علمی جام نیوز به نقل از ایسنا، این منجمان گاز متراکمی کشف کرده‌اند که از کهکشانی فشرده موسوم به SDSS J0905+57 با سرعت بیش از دو میلیون مایل در ساعت به بیرون منفجر می‌شد.

 

برد این گاز تا فواصل ده‌ها هزار سال نوری و با فشار شدید می‌رسید. این فشار ناشی از تشعشع ستارگانی است که در مرکز کهکشان با سرعت بالا شکل می‌گیرند و این موضوع می‌تواند دارای مضامینی مهم برای تکامل کهکشان باشد.

 

تیم علمی از تلسکوپ رادیویی Plateau de Bure Interferometer واقع در کوه‌های آلپ فرانسه استفاده کرد و با شناسایی مولکول منوکسیدکربن، دانشمندان توانستند میزان گاز هیدروژن موجود در این انفجار کیهانی را بدست آورند.

 

ستاره‌ها از ابرهای هیدروژنی زاده می‌شوند، بنابراین با حذف این گاز، کهکشان می‌تواند به سرعت شکل‌گیری ستاره‌ای‌اش را غیرفعال کند. چنین گازی می‌تواند بیش از یک میلیارد خورشید تولید کند.

 

جریانات گاز گرم و یونیزه‌شده کهکشان‌ها فرآیندی شناخته‌شده هستند اما مشاهدات تیم علمی در مورد مقادیر بزرگ گاز سرد و فشرده که با خشونت از نواحی مرکزی کهکشان به فضا ساطع می‌شود، کشفی جدید به شمار می‌آید.

 

این یافته‌ها دارای مضامینی مهم برای چگونگی تنظیم رشد ستارگان در کهکشان‌هاست.

پرتاب سه ماهواره ایرانی

پرتاب ماهواره؛
پرتاب سه ماهواره ایرانی
قائم‌مقام سازمان فضایی ایران ابراز امیدواری کرد که تا بهمن ماه امسال پرتاب ماهواره به فضا صورت گیرد.

به گزارش سرویس علمی جام نیوز به نقل از ایسنا، حمید فاضلی، با بیان این که ماهواره شریف‌ست - ساخت دانشگاه صنعتی شریف- ، ماهواره فجر - ساخت مجموعه صاایران وزارت دفاع - و ماهواره تدبیر - ساخت سازمان فضایی و دانشگاه علم و صنعت - آماده پرتاب هستند، تصریح کرد: طبق روال قبل در هماهنگی با سطوح عالی تصمیم‌گیری پروازها انجام خواهد گرفت.

 

وی، دو ماهواره شریف‌ست و فجر را در اولویت پرتاب تا پایان سال جاری عنوان کرد و گفت: تلاش ما این است که بهمن ماه در صورت هماهنگی و یکپارچه‌سازی‌های لازم پرتاب داشته باشیم.

 

فاضلی با بیان این که ماهواره ناهید نیز به زودی قابلیت پرتاب را پیدا خواهد کرد، خاطرنشان کرد: به جز ماهواره‌هایی که در دست ساخت بوده و یا آماده شده و تحویل داده شده است ماهواره دیگری در حال حاضر در دستور کار بخش‌های دانشگاهی قرار ندارد.

انتخاب 6 ایرانی برای سکونت در مریخ

اعلام اسامی متقاضیان سفر به مریخ؛
انتخاب 6 ایرانی برای سکونت در مریخ
شرکت هلندی مارس وان، فهرست 663 نفره‌ متقاضیان سفر بی‌بازگشت به مریخ را منتشر کرد که نام چند ایرانی در این فهرست دیده می‌شود.



به گزارش سرویس علمی جام نیوز به نقل از ایسنا، سازمان خصوصی و غیرانتفاعی مارس وان (Mars One) با هدف ساخت مستعمره انسانی بر سطح سیاره مریخ تأسیس شد؛ بودجه پیش‌بینی شده برای این پروژه شش میلیارد دلار اعلام شده است.


با اعلام طرح بلندپروازانه سفر بی‌بازگشت به مریخ، هزاران نفر از سراسر جهان آمادگی خود را برای حضور در این سفر و تبدیل شدن به یکی از ساکنان آینده مستعمرات انسانی بر سطح سیاره سرخ اعلام کردند.

 

پذیرش اولیه داوطلبان سفر یکطرفه به مریخ از روز هشتم ژانویه 2014 (18 دی 92) آغاز شد.

 

تمامی افراد علاقه‌مند با حداقل 18 سال سن، بهره‌هوشی مناسب و سلامت کامل جسمی و روحی می‌توانستند داوطلب حضور در جمع پیشگامان مستعمره مریخ (Mars Colony pioneer) شوند.

 

در مدت زمان تعیین شده برای ثبت‌نام، 202 هزار و 586 نفر از 140 کشور جهان متقاضی حضور در این پروژه شدند.

 

در ثبت‌نام اولیه، نام 14 ایرانی دیده می‌شد که پس از بررسی شرایط متقاضیان، فهرست 705 نفره‌ای از سوی شرکت مارس ‌وان در می 2014 (اردیبهشت 93) منتشر شد که بر اساس آن، هفت داوطلب ایرانی شرایط لازم را برای حضور در مرحله بعد گزینش داشتند.

 

در جدیدترین فهرست که به تازگی منتشر شده است، 663 داوطلب برای حضور در مراحل بعدی و طی مراحل پزشکی و مصاحبه‌های تخصصی انتخاب شدند که نام شش ایرانی شامل: علی رسول‌زاده 23 ساله، صادق مدرسی 29 ساله، الهه نوری 20 ساله، رامین سعیدی‌آذر 31 ساله (ساکن ایتالیا)، زهره فتوره‌ بنابی 32 ساله و سحر وقوعی 36 ساله (ساکن آمریکا) دیده می‌شود.

 

در این فهرست، کشورهای آمریکا، هند و چین با بیشترین داوطلب، رتبه‌های یک تا سه را به خود اختصاص دادند؛ با دسته‌بندی فهرست 663 نفره طی چند ماه آینده، مرحله بعدی گزینش آغاز خواهد شد که احتمالا فرآیند مصاحبه و گزینش بصورت تلویزیونی پخش خواهد شد.

 

هدف نهایی در این طرح، انتخاب 24 تا 40 فضانورد دوره دیده است که در گروه‌های چهار نفری هر دو سال یکبار راهی سیاره سرخ می‌شوند.

 

طبق برنامه‌ریزی صورت گرفته، اولین گروه پس از یک سفر هفت ماهه در سال 2025 به مریخ خواهند رسید.

 

افرادی که در فهرست نهایی ساکنان آینده مریخ قرار می‌گیرند، هرگز به زمین بازنخواهند گشت و در این شرایط، سیاره سرخ به سکونتگاه مادام‌العمر، محل زندگی، کار و مرگ آنها تبدیل می‌شود؛ این گروه اقدام به جمع‌آوری داده‌های تحقیقاتی، کاشت گیاهان با قابلیت تولید اکسیژن و فراهم کردن شرایط برای حضور و اقامت تعداد بیشتری از ساکنان زمین بر روی سیاره مریخ خواهند کرد.

 

ساخت دست مصنوعی الکترونیکی در ایران / تصویر

دست مصنوعی؛
ساخت دست مصنوعی الکترونیکی در ایران / تصویر
محققان یک شرکت دانش بنیان ایرانی موفق به ساخت دست مصنوعی الکترونیکی با هزینه‌ای معادل یک چهارم نمونه خارجی شدند.


به گزارش سرویس علمی جام نیوز به نقل از تسنیم، دکتر کاویان پرورش بلدی از مخترعان دست مصنوعی الکترونیکی ایرانی  اظهار داشت: دستگاه مصنوعی از دو عدد حسگر حرکتی، مدار الکترونیکی، بخش‌های مکانیکی و باتری‌های قابل شارژ تشکیل شده است. پس از نصب دست مصنوعی، حسگرهای تعبیه شده حرکات عضله بالای دست را به فرمان‌های الکترونیکی تبدیل و به بخش مکانیکی که حکم انگشتان دست را دارد منتقل می‌کنند. در نتیجه بخش مکانیکی که در حکم سه انگشت است، باز و بسته شده و فرد معلول می‌تواند اشیاء مختلف را گرفته و حتی به راحتی بنویسد.

 

وی خاطرنشان کرد: حساسیت حسگرهای پروتز دست مصنوعی قابل تنظیم است به طوری که فرد پس از نیم ساعت آموزش کار با دست مصنوعی می‌تواند به سادگی ظریف‌ترین اشیاء مثل پفک، فنجان چای، قلم و ... را برداشته و استفاده کند. پرورش بلدی خاطرنشان کرد: انگشتان این دست مصنوعی قدرت تحمل بیش از 50 نیوتن فشار را دارد.

 

 

مهندس ستاری، مدیر عامل مجموعه دانش بنیان سازنده دست مصنوعی الکترونیکی (دستاورد) نیز با اشاره به تلاش سه ساله متخصصان شرکت برای ساخت این پروتز کارآمد اظهار داشت: نمونه آلمانی دست مصنوعی الکترونیکی، حدود هفت هزار یورو (30 میلیون تومان) قیمت دارد که با توجه به عدم پوشش بیمه‌یی پروتزها، خرید نمونه وارداتی آن بسیار مشکل است. حجم بازار این محصول در کشور 100 تا 120 دستگاه در سال است؛ بدین ترتیب با تولید نمونه داخلی دست مصنوعی در کشور چند صد هزار یورو در سال صرفه‌جویی ارزی صورت گرفته و از سوی دیگر تعمیرات مورد نیاز دستگاه‌ها که در حال حاضر به دلیل تحریم‌ها چند ماه طول می‌کشد در عرض یکی، دو روز در سراسر کشور میسر خواهد بود.

تهرانی هایی که به پیاده روی اربعین در عراق نرسیدند بخوانند


روز شنبه همزمان با اربعین حسینی، عزاداران سید و سالار شهیدان از میدان امام حسین(ع) به سوی حرم حضرت عبدالعظیم(ع) که زیارتش معادل زیارت کربلاست، به پیاده‌روی می‌پردازند.

به گزارش جهان به نقل از فارس، در روز شنبه ۲۲ آذر ۱۳۹۳ مصادف با اربعین حسینی، عزاداران سید و سالار شهیدان از میدان امام حسین(ع) به سوی حرم حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) به پیاده‌روی می‌پردازند.

این حرکت خودجوش مردمی به تاسی از زائران پیاده اباعبدالله حسین(ع) که هر ساله از مسیرهای گوناگون خود را به حرم مطهر این امام بزرگوار می‌رسانند، برگزار می‌شود.

امسال نیز در روز شنبه ۲۲ آذر ۱۳۹۳، عاشقان حسینی راس ساعت ۶:۳۰ صبح در میدان امام حسین(ع) گرد هم آمده و از ساعت ۷ صبح راهپیمایی به سمت حرم سیدالکریم(ع) آغاز می‌شود.

دلسوختگان سید و سالار شهیدان مسیر ۱۴ کیلومتری را از میدان امام حسین(ع) آغاز و با گذر از ایستگاه‌های میدان شهدا، میدان خراسان، میدان شوش و سه‌راه ورامین (شهرری)، طبق زمان برنامه‌ریزی شده ساعت ۱۱:۱۵ به حرم حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) شرفیاب می‌شوند.

بر اساس این گزارش امسال نیز عاشقان حضرت اباعبدالله(ع) در مسیر پیاده روی عزاداران ایستگاه‌های پذیرایی متعددی را بنا خواهند نمود.

باورهای غلط درباره پخت غذا در ظروف مسی

از دیدگاه طب سنتی بررسی شد؛
باورهای غلط درباره پخت غذا در ظروف مسی
در کتاب مرجع طب سنتی استفاده از ظروف مسی به شدت منع شده است! ظروف مسی که تحت عنوان «نحاس» یاد شده، از مضرترین ظروف برای طبخ غذا عنوان شده است.



به گزارش سرویس علمی جام نیوز به نقل از تسنیم، ظروف غذا یکی از مهمترین و موثرترین عوامل موفقیت در آشپزی است. ظرف غذا در خوش طعم و خوشمزه شدن غذا بسیار اهمیت دارد.

 

البته از دیدگاه طب جدید ظروف شیشه ای و پیرکس بهترین ظروف هستند چرا که هیچ واکنشی با غذا نمی‌دهند ولی بقیه ظروف از جمله آلمینیومی، روحی، مسی، تفلن، چدن، ملامین و ... عناصر تشکیل دهنده آنها هنگام پخت وارد غذا می‌شود که خود ممکن است موجب بروز بیماری شود. از دیدگاه طب سنتی نیز ظروف سنگی و سفالی و لعابی و گلی بهترین ظروف هستند.

 

مدتی است که بسیاری از افراد پخت غذا در ظروف مسی را توصیه می‌کنند اما باید دید که پخت غذا در این ظروف تا چه اندازه فایده و عوارض خواهد داشت.

 

مصرف غذا در ظروف مسی اگر بیش از حد باشد موجب وارد شدن مس به بدن می‌شود و در دراز مدت موجب عوارضی مانند افسردگی، بی‌خوابی، بیش فعالی در کودکان و عوارض دیگر می‌شود از آن طرف هم کمبود مس در بدن خود بیماری‌هایی ایجاد می‌کنند مانند تهی سازی و تخلیه اکسیژن در سلول‌ها، کاهش HDL کلسترول، مشکلات پوستی، التهاب قوزک پا، کم خونی، کم شدن آنسفالین‌های مغزی و توهم‌های شنوایی می‌شود.

 

میترا زراتی، متخصص تغذیه در رابطه با پخت غذا در ظروف مسی، می‌گوید: تفکر غلطی که در این خصوص وجود دارد این است که برخی افراد تصور می‌کنند که از طریق ظروف طبخ غذا مانند ظروف مسی می‌توانند مواد مغذی به بدن برسانند.

 

به گفته وی اگر مس بیش از نیار بدن وارد بدن شود در کبد رسوب کرده و مسمومیت ایجاد می‌کند همچنین تجمع مس در بدن موجب بروز تهوع و سر درد می‌شود.مس اگر وارد غذا شود جذب کلسیم و آهن را مختل می‌کند و ظروف مسی باید لعاب داشته باشد و ظروف مسی قدیمی که لعاب ندارد پخت غذا در آن صحیح نیست.

 

این متخصص تغذیه می‌افزاید: پوشاندن ظروف مسی با قلع یا سایر مواد خوب است، اما باید مراقب بود که حتی ظروف قلع‌ اندود با کوچک‌ترین خراش قلع‌شان از بین می‌رود و موجب آزاد شدن مس در غذا خواهد شد.

 

زراتی یاد آور شد: در نگهداری ظروف مسی باید دقت فراوان شود که هیچ آسیبی نبیند و سبب می‌شود، مس طی پخت و پز وارد ماده غذایی شود. به همین دلیل در نگهداری این ظروف باید دقت کرد.

 

اما بهترین ظروف برای طبخ مواد غذایی ظروف شیشه‌ای و پیرکس‌های مقاوم به حرارت هستند که هیچ‌وجه مواد سمی را وارد مواد غذایی در حال طبخ نمی‌کنند و در مقابل بدترین ظروف، تفلون‌هایی هستند که دچار خراشیدگی هر چند کوچک شدند. حتی ظروف تفلونی که مجددا تعمیر می‌شوند، هم می‌توانند سرطان‌زا باشند.

 

علی کشاورز متخصص تغذیه می‌گوید: «مس با غذاهای اسیدی واکنش می‌دهد. اگر ظروف مسی با لایه‌ای از یک فلز دیگر مثل قلع یا فولاد ضد زنگ یا نیکل پوشانده شود از ورود مس به غذا جلوگیری شده و از عوارض افزایش غلظت مس در خون (تهوع، استفراغ و اسهال) کاسته خواهد شد.»

 

سایت رسمی سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA)که معتبرترین مرجع برای مواد دارویی و غذایی است نیز استفاده از ظروف مسی را مضر می‌داند و استفاده از آن را برای پخت و پز به ویژه غذاهایی که ماهیت اسیدی دارند باعث ایجاد مسمومیت با مس عنوان کرده است.


ظروف مسی از دیدگاه طب سنتی

باید بدانیم در کتاب‌های مرجع طب سنتی استفاده از ظروف مسی به شدت منع شده است! ظروف مسی که تحت عنوان «نحاس» یاد شده، از مضرترین ظروف برای طبخ غذا عنوان شده است.

در کتاب «مفرح القلوب»، که شرح کتاب قانونچه در طب است (قرن هشتم هجری قمری)، حکیم محمد ارزانی، از بزرگترین حکمای طب ایرانی، می گوید: «طبخ طعام در انای نحاس (ظرف مسی) خوب نیست مخصوصاً اگر مدت زمان پخت زیاد باشد و نیز غذا چرب و ترش باشد.

 

قلع اندود کردن آن اگرچه مضرت آن را کم می‌کند ولی بطور کامل زیان آن را برطرف نمی‌کند. حکیم محمد ارزانی قلع اندود کردن مکرر را توصیه نمی‌کند و نهی شدید کرده از ظرف مسی که قلع آن رفته است. مداومت در مصرف ظرف مسی را موجب ایجاد جذام دانسته اند. بهترین ظروف از دیدگاه ایشان ظروف آبگینه (پیرکس امروزه) و چینی است.

 

در کتاب تغذیه در طب ایرانی ، اسلامی ظروف مسی و روی به دلیل آزاد کردن این عناصر با ارزش به غذا باعث تاثیر بر عملکرد سیستم مغز و اعصاب و غدد درون ریز بدن می‌شوند یکی از مضرات ظروف مسی اکسید شدن آنهاست که بسیار خطرناک است و باید به موقع قلع اندود شود.

 

در کتاب مخزن الادویه، تألیف حکیم عقیلی خراسانی؛ دانشمند و طبیب بزرگ قرن 12 هجری قمری، که از کاملترین و جامعترین مجموعه دارویی در میراث طب سنتی ایران است، آمده آشامیدن غذاهای ترش، لبنیات، گوشت‌ها، در ظرف مس بی قلع خصوصاً آنکه مدتی در آن مانده باشد بسیار مضر است و باعث ایجاد بیماری برص (نوعی لکه‌های پوستی) می‌شود.

 

در کتاب تحفة المؤمنین، تألیف سید محمد مؤمن تنکابنی؛ طبیب قرن 11، که از منابع معتبر در خصوص دارو و مفردات طبی است، مصرف ظروف مسی خصوصا بی‌قلع آن بسیار مضر توصیف شده است.

 

شیخ الرئیس نیز در کتاب قانون گفته است: «واجب است که پرهیز کنید از طبخ آنچه که شور یا چرب و یا شیرین است مانند گوشت و لبنیات و آنچه که ترش است در ظروف مسی و حتی آشامیدن در این ظروف زیرا که بدون تردید زنگار می بندد و زنگار نیز سم قاتل است.»

این بیماری 8 سال از عمرتان را کوتاه میکند

سلامت وتغذیه؛
این بیماری 8 سال از عمرتان را کوتاه میکند
تهران-ایرنا-محققان کانادایی هشدار می دهند که چاقی عمر انسان را هشت سال کوتاه تر می کند و حدود 20 سال از زندگی سالم انسان را می گیرد.



به گزارش سرویس علمی جام نیوز به نقل از ایرنا از هلث، محققان دانشگاه «مک گیل» کانادا در یک مطالعه با استفاده از یک الگوی رایانه ای به پیش بینی طول عمر افراد چاق پرداختند.

 

محاسبات آنها نشان داد که دیابت و بیماری قلبی حدود 20 سال زندگی سالم را از افراد چاق می گیرد.

 

این مطالعه نشان داد که هر فرد چاق که شاخص جرم بدن (بی.ام.آی) 35یا بالاتر دارد، یک تا هشت سال از عمر خود را از دست می دهد.

 

بر اساس این پیش بینی، افرادی که اضافه وزن دارند یعنی افرادی که شاخص جرم بدن آنها 25 تا 30 است طول عمر آنها تا سه سال کوتاه تر می شود.

 

شاخص جرم بدن در واقع نسبت وزن به قد است که برای ارزیابی چاقی و اضافه وزن افراد بکار می رود.

 

یک وزن سالم یا عادی دارای شاخص جرم بدن 18.5 تا 24.99 است .

 

شاخص جرم بدن میان 25 و 29.9 به عنوان اضافه وزن و شاخص جرم بدن بالای 30 به عنوان چاق در نظر گرفته می شود؛ با این وجود این نتایج برای زنان و مردان ورزشکار و زنان باردار متفاوت است.

 

همچنین شاخص جرم بدن بالای 35 به عنوان چاق بیمارگونه در نظر گرفته می شود.

 

«استیون گروگر» از دانشگاه «مک گیل» کانادا می گوید:مطالعه الگوی رایانه ای ما نشان می دهد که چاقی با افزایش خطر ابتلا به بیماری قلبی، سکته مغزی و دیابت ارتباط دارد.

 

وی افزود:چاقی به طور چشمگیری طول عمر فرد و سال های زندگی سالم و عاری از بیماری مزمن را از انسان می گیرد.

کشف یک گونه جدید عقرب در ایران

حیات وحش،
کشف یک گونه جدید عقرب در ایران
یک گونه جدید از عقرب در خراسان جنوبی توسط موسسه کاوشگران حیات وحش پارت کشف شد.


به گزارش سرویس علمی جام نیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران، بیرجند؛ یک گونه جدید عقرب توسط زنده یاد «سیدامیر طالبی‌گل» در کویرهمت‌آباد قائن کشف و ثبت شد. مدیر عامل موسسه کاوشگران حیات وحش پارت گفت: در تاریخ ۲۸ فروردین ۱۳۹۲  (۱۷ آوریل ۲۰۱۳) در ناحیه کویر همت آباد خراسان جنوبی در نزدیکی مرز افغانستان زنده یاد مهندس امیر طالبی گل -مدیر عامل فقید این موسسه – اقدام به جمع آوری یک گونه از عقرب نموده بود که به منظور تحقیق بیشتر برای دکتر شاهرخ نویدپور-رییس موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی- ارسال شد.

 

سیده نسترن طالبی گل گفت: بعد از درگذشت مهندس امیر طالبی این موضوع با تلاش تیم تحقیقاتی موسسه کاوشگران پیگیری و پس از ماهها بررسی از سوی دکتر نوید پور اعلام میگردد این عقرب از خانواده Buthidae بوده که برای نخستین بار رکورد شده است به منظور تایید نهایی این موضوع این گونه برای پروفسور ویکتور فت ( استاد بخش علوم بیولوژیک دانشگاه مارشال هانتینگتون ) ارسال شد. وی افزود: این موضوع مورد تایید ایشان هم قرار گرفته و مشخص می شود این عقرب یک گونه جدید در دنیا  و یک جنس جدید در ایران و برای دومین بار در دنیا می باشد. که به پاس فعالیت های ارزشمند زنده یاد امیر طالبی و با توجه به کشف این گونه توسط ایشان نام عقرب  آنومالوبوتوس طالبی ( Anomalobuthus talebii) نام گذاری شد.

شهری شگفت‌انگیز در اعماق جزیره کیش/ عکس

جزیره کیش؛
شهری شگفت‌انگیز در اعماق جزیره کیش/ عکس
قنات کیش بیش از دو هزار و 500 سال قدمت دارد و آب شیرین قابل شرب ساکنان جزیره را در گذشته تامین می کرده است.


به گزارش سرویس علمی جام نیوز به نقل از مشرق، قنات کیش از نظر طول رشته قنات و یا عمق چاه ها، قابل مقایسه با قنات های دیگر نقاط ایران نیست اما با توجه به شیب بسیار کم جزیره ، چگونگی هدایت آب های زیر زمینی به سطح زمین در کیش بسیار مهم بوده و نشان می دهد پیشینیان در زمان خود، از پیشرفته ترین روش ها برای حفر قنات استفاده می کردند.


امروزه مجموعه قنات با تغییر کاربری به یک شهر زیر زمینی شگفت انگیز بدل شده که بیش از 10 هزار مترمربع وسعت دارد و کاریز کیش خوانده می شود.


شهر زیرزمینی کاریز در فاز یک خود به قسمت های مختلف از جمله غرفه های صنایع دستی، رستوران سنتی و جدید، موزه سالن آمفی تئاتر، سالن کنفرانس و گالری های هنری تقسیم و قابل بهره برداری است.


این شهر در عمق 16 متری زیر زمین قرار دارد، سقف آن هشت متر ارتفاع دارد و بیشتر آن مملو از سنگواره، صدف و مرجان هایی است که با نظر کارشناسی 270 تا 570 میلیون سال قدمت دارند و تک تک آن شناسایی شده و دارای شناسنامه رسمی هستند.

 

ادامه مطلب ...

اشتباهات رایج در سفره‌ های ایرانی

یک پزشک و محقق طب اسلامی؛
اشتباهات رایج در سفره‌ های ایرانی
یک پزشک و محقق طب اسلامی – ایرانی با اشاره به اشتباهات رایج در سفره‌های ایرانی، گفت: برخی از عادت‌های غذایی نادرست منجر به بیماری‌های قلبی و عروقی و گوارشی می‌شود.

امیر المومنین علیه السلام می فرماید: خوش اخلاقى در سه چیز است: دورى کردن از حرام، طلب حلال و فراهم آوردن آسایش و رفاه براى خانواده.

 

به گزارش سرویس خانواده جام نیوز، یک پزشک و محقق طب اسلامی – ایرانی با اشاره به اشتباهات رایج در سفره‌های ایرانی، گفت: برخی از عادت‌های غذایی نادرست منجر به بیماری‌های قلبی و عروقی و گوارشی می‌شود.

مریم نواب‌زاده، در گفت‌وگویی گفت: عادت غذایی ایرانیان نیز همانند دیگر ابعاد زندگی آنها، ترکیبی از سنت و مدرنیسم است، این رفتار غذایی که نه از مواهب سنت برخوردار است و نه از منافع غذاهای مدرن‌- البته معایب و آفت‌های هر دو را هم دارد-‌ باعث شده بیماری‌های قلبی و عروقی و گوارشی و بدن‌های چاق ارمغان این وضعیت برای ایرانیان باشد.

 

 

زرشک پلو با مرغ و باقلا پلو با ماهی

نواب‌زاده گفت: هر دوی این غذاها، بسیار سرد هستند و به مرور زمان در صورت مصرف زیاد، غلظت خون ایجاد کرده و مقدار زیادی اخلاط نابجا و مضر بلغم و سودا در بدن تولید می‌کنند. ماهی، مرغ، برنج، زرشک، باقلا، روغن نباتی همگی سرد و بلغم‌زا هستند. حال اگر همراه این غذاها، سالاد، ماست یا ترشیجات هم مصرف گردد، مشکل چند برابر خواهد شد. در صورت مصرف چنین غذاهایی، حتما بایستی ادویه‌ها و مواد غذایی گرم مثل فلفل سیاه، زنجبیل، آویشن، سیاه دانه، عسل، کنجد و خرما مصرف کنید.

 

 

خوردن ماست و دوغ همراه با غذاهای گوشتی

وی افزود: مصرف همزمان ماست و غذاهای گوشتی، یکی از ممنوعات طب سنتی به حساب می‌آید. طبق گفته حکما، مصرف هم زمان ماست با غذاهای گوشتی علاوه بر اینکه تولید بلغم می‌کند، موجب فساد گوشت در معده و در برخی موارد بروز لک و پیس می‌شود.

 

 

حذف سبزی از سفره و جایگزینی سالاد

نواب ادامه داد: طبع اغلب سبزی‌ها گرم است و به هضم غذا بسیار کمک می‌کنند. سبزی‌ها سرشار از مواد معدنی و ویتامین هستند، همچنین به علت دارا بودن فیبر، مانع یبوست می‌شود، اما سالاد بر خلاف سبزی، طبع سردی دارد و هضم غذا را (برخلاف تصور مردم) مختل می‌کند.

 

 

خوردن زیاد عدسی

این پزشک و محقق طب اسلامی – ایرانی با بیان اینکه عدس غذایی سودا‌زاست و مصرف زیاد آن موجب بروز و افزایش غلظت خون می‌شود، اظهار کرد: متاسفانه امروزه شاهد آن هستیم که به علت تبلیغات زیاد در رابطه با خون‌ساز بودن عدس، مردم سایر حبوبات را کنار گذاشته و عدس را بیش از سایر حبوبات مصرف می‌کنند.

 

 

مصرف پنیر به تنهایی و در وعده صبحانه

نواب زاده ادامه داد: مصرف پنیر به تنهایی بسیار مضر بوده و بلغم‌زاست. خوردن پنیر به تنهایی و در وعده صبحانه، فرد را دچار رخوت، سستی و بی‌حالی و کندی در یادگیری و کاهش تمرکز ذهن می‌گردد.

 

وی گفت: غده پاراتیروئید، وظیفه تنظیم کلسیم و فسفر بدن و جذب آن ها را به عهده دارد. این غده کلسیم و فسفر را با یکدیگر و در کنار هم می‌شناسد، بنابراین در زمانی که ماده غذایی حاوی کلسیم را مصرف می‌کنیم، باید همراه آن نیز فسفر مصرف کنیم، در غیر این‌صورت، غده پاراتیروئید، فسفر را از مغز برمی‌دارد که موجب کندذهنی می‌شود.

وی افزود: بهترین زمان مصرف پنیر، وعده شام و به همراه مصلاحات آن‌(گردو، زیره، سیاه‌دانه و آویشن) بوده، زیرا بیشترین میزان ترشح توسط غده پاراتیروئید در هنگام شب صورت می‌گیرد.

 

 

حذف سرکه از غذا

این پزشک و محقق طب اسلامی – ایرانی گفت: حذف سرکه یکی از ظلم‌هایی است که توسط گروهی از پزشکان دامن‌زده شده است.

نواب‌زاده اظهار کرد: سرکه در طب سنتی به عنوان یک حمل‌کننده (Carrier) محسوب می‌شود. حمل کننده ماده‌ای است که داروها را جهت مصرف به اعضای مورد نیاز می‌رساند.

 

 

تنوع‌خواری و مصرف اقلام متعدد در یک وعده غذایی

وی تصریح کرد: چنین شیوه غذا خوردن، موجب به هم خوردن تنظیم گوارش شده و بسیار مضر است. زمانی که چند ماده غذایی متنوع را در یک وعده میل می‌کنید، آنزیم‌های هاضمه دچار سردرگمی و اختلال شده و هضم غذا ناقص خواهد شد، زیرا مواد غذایی متفاوت، زمان هضم متفاوتی با یکدیگر دارند. در نتیجه از ترکیب این مواد، اخلاط فاسد در بدن تولید می‌شود.

 

 

وعده غذایی ظهر

وی گفت: از نظر طب سنتی وعده غذایی ظهر، مضر بوده و بلغم و سودا را در بدن زیاد می‌کند و سبب غلظت خون می‌شود.

نواب زاده افزود: ترک وعده نهار موجب تقویت ایمنی بدن، تناسب اندام، حفظ تعادل مزاج و رفع بیماری‌ها می‌شود.

وی یادآورشد: گرم‌ترین زمان در طول روز، ظهر است که بهترین کار در آن ساعات، سرد کردن بدن است، نه خوردن غذا. در طب سنتی توصیه شده که انرژی بدن در زمان ظهر از خواب قیلوله تامین شود.

 

 

عدم مصرف صحیح آجیل

این پزشک و محقق طب اسلامی – ایرانی گفت: آجیل برای کاهش چربی، غلظت خون، سلامت قلب، سلامت کبد و افزایش کارکرد مغز بی‌نهایت مفید و لازم است. طبق تحقیقات مصرف روزانه یک مشت آجیل، بین 5 تا 15 سال به طول عمر انسان می‌افزاید.

نواب‌زاده اظهار کرد: مصرف حداقل 7 عدد بادام در روز‌(البته به شرطی که به صورت تازه از پوست در آید) در جهت پاکسازی کبد و تقویت استخوان‌ها، رشد قدی اطفال و افزایش ضریب هوشی و حافظه توصیه شده است.

 

وی ادامه داد: بهترین نوع آجیل، 4 مغز گردو، بادام، فندق و پسته است که 4 برابر گوشت انرژی دارد و تمام 20 نوع پروتئین مورد نیاز بدن را تامین می‌کند. توصیه می‌شود 4 مغز را هفته‌ای یک بار درست کرده، به صورت پودر در آورده و در یک ظرف در بسته نگهداری نمایید. 4 مغز به عنوان یک غذای بسیار عالی برای کودکان در حال رشد است.

 

 

عدم مصرف صحیح ادویه‌جات

پزشک و محقق طب اسلامی – ایرانی با بیان اینکه باور غلط دیگر مضر بودن ادویه‌جات برای کبد است، گفت: تنها مورد احتیاط ادویه، افراد صفراوی است.

نواب‌زاده افزود: مصرف ادویه با غذا موجب فعال شدن کبد و کارکرد منظم دستگاه گوارش خواهد شد.

وی ادامه داد: مصرف مداوم و بلند مدت ادویه، بلغم و سودا نا بجای بدن را کاهش داده و در تخفیف و درمان بیماری‌های ناشی از بلغم و سودا بسیار موثر است. بیماری‌هایی مثل آرتروز، درد مفاصل، نفخ معده، کاهش حافظه، صرع، شب ادراری، عفونت‌های زنانه، افسردگی و ... می‌شود.

 

برترین ها

می خواهید چشم فرزندتان آبی شود، بخوانید

می خواهید چشم فرزندتان آبی شود، بخوانید
اگر مادر از تخم مرغ دو زرده استفاده کند چشم نوزاد را آبی می‌کند.

به گزارش سرویس خانواده جام نیوز، میوه های سفارش شده در دوران بارداری را امتحان کنید:

 

شلغم
به علت خواص زیاد به زنان باردار و شیرده توصیه میشود و خوردن شربت آن در بارداری باعث رشد کودک ، آسانی دندان درآوردن ، استحکام استخوان ، زود به راه افتادن ، زود حرف زدن و مقاومت در برابر بیماریها می شود.

 

شربت شلغم
وسط یک شلغم را گود کرده و از عسل  پر کنید و بگذارید آب بیاندازد این مرهم سینه است.

 

شنبلیله
اگر میخواهید فرزندتان خرمن گیسو باشد در بارداری شنبلیله بخصوص خام مصرف شود.

 

روغن زیتون
برای اینکه نوزاد پوست خوب و روشن داشته باشداز روغن زیتون ، روغن ماهی ، کره گاوی و گوسفندی ،  هویج ، شیرخشت ، ترانجبین ، گرانگبین،  بیدخشت و عناب و نعناع مخصوصا دم کرده آن استفاده کنید.

 

ویتامین ث
خوردن میوه ها و سبزی هایی که ویتامین ث دارند رنگ نوزاد را زیبا میکنند.

 

ویتامین د
اگر فرزندی با موی مشکی و پوست نرم میخواهید باید از حرارت آفتاب و اغذیه ای که ویتامین د ، گوگرد و منگنز دارند استفاده کنید مثل پیاز ، سفیده تخم مرغ ، کلم ، خیاربوته‌ای و ترب وقتی آفتاب به بدن برسد ولی عوامل ویتامین د نباشد موی نوزاد سرخ می شود اگر ویتامین د به جنین نرسد بور خواهد شد.

 

ویتامین آ
سبب مو خرمایی شدن فرزند میشود.

 

بابونه
خوردن بابونه و گل آن و دم کرده بومادران خصوصا گل آن در بور شدن موی نوزاد موثر است.

 

تخم مرغ دو زرده
اگر مادر از تخم مرغ دوزرده استفاده کند چشم نوزاد را آبی می کند.

 

نکته مهم
مادر اگر در دوران بارداری دچار ترس شدید شود پوست جنین دچار لکهای تیره میشود . در موارد ترس مادر سریع باید از شربت عسل یا میوه شیرین مثل سیب درختی و به و گلابی  استفاده کند و از ترشیجات بپرهیزد.

 

پرخوری و خوردن غذای یکنواخت و غذاهای مانده و فاسد مخصوصا گوشتی رنگ نوزاد را تیره میکند.

 

استنشاق دود زغال و دخانیات و تنفس در جای پرجمعیت رنگ نوزاد را تیره میکند.

 

گلابی
خوردن گلابی توسط پدر سبب زیبایی فرزند میشود. به زنان باردار گلابی بدهید که فرزندان نیکو و زیبا و اخلاقشان را خوب میکند . گلابی مایه قوت قلب ،پاکی معده ، صفای دل ، دلیری و زیبایی بچه میشود.

 

گلابی دارای ویتامین ب1 ، ب2 ، ب6 ، ث ، منیزیوم و فسفر است.

 

کاسنی
برای افزایش فرزند مفید است . آب کمر را افزایش داده و فرزند را نیکو و ذکور(پسر)بودن را زیاد می کند.

 

خربزه
اگر زن باردار بخورد فرزند خوشرو و خوش خلق می شود.

 

خبر نو

جلوگیری از ریزش مو با پیازخام!

سلامت مو:
جلوگیری از ریزش مو با پیازخام!
ریزش مو هنگام شانه کردن امری طبیعی است اما گاهی شدت آن باعث نگرانی می شود.


پیامبر (ص) فرمودند: هر جوانى که در آغاز جوانى زن بگیرد ، شیطان وى بانگ بر آورد : اى واى ! دین خود را از دستبرد من محفوظ داشت .


 

ریزش مو هنگام  یا شانه کردن امری طبیعی است اما گاهی شدت آن باعث نگرانی می شود.

 

پیاز خاصیت درمانی دارد که با ریزش مو مقابله می کند و به طور موثری باعث رشد مو می شود. پیاز سرشار از سولفور است که باعث افزایش گردش خون می شود. خواص ضدباکتریایی آن، التهاب پوست را از بین می برد. آب پیاز، مو را قوی می کند، منافذ مسدود شده پیاز مو را باز می کند و مانع از عفونت پوست سر می شود.

 

استفاده از آب پیاز خام :
بهترین راه برای به دست آوردن سولفور موجود در پیاز، استفاده از آب پیاز خام است. آب پیاز را به مدت نیم ساعت روی پوست سر بمالید و سپس موها را با شامپوی ملایم بشویید. در صورت تکرار این کار، ۳بار در هفته، در عرض یک یا ۲ماه نتیجه آن را مشاهده خواهید کرد.

 

مخلوط پیاز و عسل :
یک چهارم آب پیاز را با کمی عسل مخلوط کنید و روزانه به سر بمالید و پس از نیم ساعت، موها را با شامپو بشویید.

خانواده جام

شلختگی ارثی است؟!

سبک زندگی؛
شلختگی ارثی است؟!
اگر کمی به اطراف خود نگاه کنید افرادی را می‌بینیدکه با بی‌نظمی‌های‌شان با اعصاب شما بازی می‌کنند.
به گزارش سرویس خانواده جام نیوز ،نامرتب لباس می‌پوشند، منزل یا اتاق شخصی‌شان بسیار کثیف و نامرتب است عده‌ای هم پا را فراتر از این می‌گذارند و این ریخت و پاش و بهم ریختگی را به زندگی دیگران هم راه می‌دهند. در این شماره زبان بدن با کمک سیدعلی دربانی، روانشناس از علل بروز این مشکل و ریشه‌های آن همچنین طریقه شناخت زبان بدن این افراد می‌گوییم.
 
ادامه مطلب ...

6 خوراکی مفید برای پروستات

تغذیه؛
6 خوراکی مفید برای پروستات
پروستات یکی از اصلی‌ترین اعضای سیستم تولیدمثل در مردان است، غده‌ای که مثانه و مجرای ادرار را احاطه کرده است. این غده تقریباً به‌اندازه یک گردو است که در طول زندگی مردان رشد می‌کند، با توجه به نقش پروستات در بدن مردان حفظ سلامت آن با افزایش اهمیت به سزایی دارد.

امام علی (ع ) فرمودند: خوش اخلاقى در سه چیز است: دورى کردن از حرام، طلب حلال و فراهم آوردن آسایش و رفاه براى خانواده.


به گزارش سرویس خانواده جام نیوز،  تاکنون هیچ شواهد قابل‌اعتنایی مبنی بر اینکه خوراکی‌های سالم از سرطان پروستات جلوگیری می‌کنند به دست نیامده است، اما خوردن این مواد غذایی می‌تواند در کاهش احتمال ابتلا به این بیماری اثرگذار باشد. بنابراین مصرف سبزیجات و میوه‌ها چه به‌عنوان غذای اصلی و چه به‌عنوان میان وعده علاوه بر اینکه موجب سلامت عمومی می‌شود برای پروستات نیز بسیار مفید هستند. از همین رو در این گزارش به 6 خوراکی مفید برای پروستات اشاره می‌شود:


انواع توت‌ها
توت‌فرنگی، توت سیاه و تمشک سرشار از ویتامین C و آنتی‌اکسیدان هستند. آنتی‌اکسیدان‌ها از آسیب‌های ناشی از رادیکال‌های آزاد، حملات مولکول‌ها به سلول‌های سالم و کاهش خطر سرطان نقش مهمی ایفا می‌کنند. ویتامین C نیز از طریق افزایش ادرار و کاهش تورم علائم ابتدایی پروستات‌های خوش خیم را بهبود می‌بخشد.

 

ماهی چرب
اصلی‌ترین دلیل ضرورت مصرف ماهی، وجود امگا 3 در آن است. امگا 3 به کاهش کلسترول‌های بد و افزایش کلسترول‌های خوب، کاهش فشارخون، کاهش خطر حملات قلبی و کم کردن وزن کمک می‌کند. اگرچه دانشمندان توصیه می‌کنند که برای داشتن پروستاتی سالم تا جای ممکن از خوردن گوشت پرهیز شود، اما ماهی ازجمله خوراکی‌های است که به‌سلامت پروستات کمک می‌کند.


آجیل
روغن سالم که در انواع مغزهای آجیل یافت می‌شود، به کاهش کلسترول و افزایش توان ذهنی کمک بسیاری می‌کند. آجیل یکی از بهترین خوراکی‌هایی است که می‌تواند به‌عنوان میان وعده مورداستفاده قرار بگیرد. آجیل‌ها سرشار از ویتامین E، کلسیم و مواد معدنی هستند. در میان‌مغزهای آجیل انواع بادام و گردو برای سلامت پروستات بسیار مفید هستند.

 

لوبیا
پزشکان توصیه می‌کنند به‌جای استفاده از گوشت قرمز از پروتئین‌های گیاهی مانند لوبیا، تخم شربتی و شاه دانه در برنامه غذایی استفاده کنیم. به‌عنوان‌مثال یک فنجان لوبیا سیاه 15 گرم پروتئین و 15 گرم فیبر دارد که هر دو این ماده‌ها در سالم ماندن پروستات نقش مهمی دارند. ازآنجایی‌که هر مرد بالغی باید روزانه 38 گرم فیبر و 56 گرم پروتئین دریافت کند، مصرف لوبیا یا دانه‌هایی ازاین‌دست می‌تواند این مقدار را تأمین کند.


چای سیاه
بر اساس بسیاری از تحقیقات انجام‌شده، چای سیاه یک محافظ بسیار خوب در برابر ابتلا به سرطان پروستات است. مزایای چای سبز به همین‌جا ختم نمی‌شود، این گیاه در کاهش کلسترول و تقویت حافظه نیز بسیار مؤثر است. برای بهتر شدن مزه چای سبز می‌توانید آن را با نعنا، لیموترش یا افزودنی‌های دیگری طعم دار کنید.


هندوانه
این میوه خوش‌طعم و خوش‌رنگ بخشی جدانشدنی برنامه غذایی در طول تابستان است، میوه‌ای سرشار از ویتامین A و C. علاوه بر این هندوانه مانند سایر میوه‌های قرمزرنگ هم چون گوجه‌فرنگی، گریپ‌فروت و زردآلو سرشار از آنتی‌اکسیدان است که خواص ضد سرطانی دارد.